RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Блогер розповів, як уболівальники ФК "Металіст" в Харкові освистали Ігоря Терехова

Для вболівальників ФК "Металіст" в.о. мера Харкова Ігор Терехов - один з чиновників, хай поки і найголовніший в місті.

Таку думку у себе в Facebook висловив блогер Сергій Розенбаум після перегляду виступу Терехова і Ярославського на стадіоні "Металіст" з нагоди успішного завершення клубом "Метал" сезону у Другій лізі і відродження на його основі "Металіста".

"Мало хто звернув увагу, що Ярославського стадіон зустрів помітно краще, ніж Терехова. І це не особливо дивує. Ярославський для харківських футбольних уболівальників особистість важлива і шанована. Саме з його ім'ям асоціюється найвищий розквіт харківського футболу. А хто такий Терехов для вболівальників? Один з чиновників, хай поки і найголовніший в місті. Багато хто його навіть в обличчя не знає. Як недавно сам Терехов не знав в обличчя Краснікова, теж далеко не останню людину в харківському футболі", - вважає Розенбаум.

Він зазначив, що виступаючи перед харківськими вболівальниками, Терехов "намагався сподобатися, навіть голос зривав". Але у відповідь був освистаний негативно налаштованими уболівальниками. Та й в цілому реакція стадіону на виступ була вкрай стриманою.

"Можна було б подумати, що це був черговий ковідний футбол з мінімумом глядачів, але в той день на стадіоні"Металіст"зібралося божевільна, як для другої ліги кількість глядачів - понад 30 тис. І під час матчу гвалт стояв серйозний. А ось на виступ тимчасового мера стадіон реагував вкрай мляво або навіть свистом. Щоб хоч якось розворушити натовп, щоб той реагував на прізвище "Терехов" Ярославському довелося докласти чимало зусиль, буквально показуючи уболівальникам, коли тим плескати", - поділився своєю думкою блогер.

Він вважає, що така реакція є наслідком того, що раніше в Харкові футбол ніколи не змішували з політикою.

"Металіст" радував уболівальників своєю грою, не займаючись політичною агітацією. Тепер ось на авансцену вийшов підкилимовий чиновник Терехов, якого зовсім не знають і не дуже люблять харків'яни. І щоб під вибори заслужити любов і повагу виборців Терехов зробив з улюбленої гри харків'ян свою політичну агітку", - пише Розенбаум.

Він зазначив, що футбольні вболівальники - "народ проникливий і відразу розуміють, хто любить футбол насправді, а хто імітує любов заради своїх політичних цілей".

"Вони, звичайно, хочуть, щоб"Металіст"повернувся, але їм явно не до душі, коли на їх щирій любові будують політичні спекуляції. Та й не можуть харків'яни не розуміти, що за відродження збанкрутілого"Металіста"комусь доведеться платити. І чимало. А коли за таке відродження беруться політики, то дуже може бути, що платити доведеться рядовим уболівальникам", - вважає блогер.

29 травня в Харкові відбувся футбольний матч 24 туру другої ліги "Метал" - "Кривбас". Це був останній матч ФК "Метал". На грі з порушенням карантинних норм були присутні в.о. мера Харкова Ігор Терехов і президент DCH Олександр Ярославський.