RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Найкращий тенісист світу в феєричному матчі став переможцем "Вімблдону"

Перша ракетка світу серб Новак Джокович у фіналі "Вімблдону" переміг італійця Маттео Берреттіні і став переможцем турніру.

Джокович вдало почав матч і виграв подачу суперника вже в четвертому геймі. За рахунку 5:4 серб подавав на сет, але несподівано програв свою подачу. У підсумку сет дійшов до тай-брейку, який виграв Береттіні. Програш сету явно розлютив Джоковича і в другому сеті він виграв чотири гейми поспіль. За рахунку 2:5 Береттіні вдалося зробити брейк, але в 10-му геймі Джокович довів сет до перемоги. У третій партії Новак зробив швидкий брейк і не дав шансів супернику зрівняти рахунок. У четвертому сеті у Береттіні був шанс переломити хід матчу. У шостому геймі він повів 30:15 на подачі Джоковича і мав прекрасний шанс виграти очко, але невдало пробив і Новак зрівняв рахунок. Після цього Береттіні програв поспіль дві свої подачі, а разом з ними і матч.

34-річний Джокович в шостий раз в своїй кар'єрі виграв "Вімблдон". Крім того, серб в 20-й раз виграв турнір з серії Grand Slam і зрівнявся за цим показником з Роджером Федерером і Рафаелем Надалем.

Новак Джокович (Сербія) - Маттео Берреттіні (Італія) - 6:7, 6:4, 6:4, 6:3

Раніше повідомлялося, що Джокович виграв Roland Garros.