RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Президент УЄФА Чеферін просив Зеленського не тримати Павелка за ґратами - журналіст Михайло Співаковський

Наприкінці грудня президент УЄФА Александр Чеферін і президент України Володимир Зеленський мали телефонну розмову.

Про неї розповів футбольний експерт, журналіст Михайло Співаковський в ефірі програми "ТаТоТаке".

"Чув таку історію, і я думаю, що це може бути на правах інсайда, що напередодні нового року була телефонна розмова між паном Чеферіним і паном Зеленським - президентом України", - сказав він.

Йшлося під час розмови про президента УАФ Андрія Павелка, якого продовжують тримати у львівському СІЗО з літа минулого року, та про Андрія Шевченка, який прагне очолити УАФ.

"Перший формат. Пан Чеферін, він визнав, що так, "епоха Павелка" минула, але хоча б за ґрати його не саджайте, бо це, в принципі, удар по репутації УЄФА. А друге, що пан Зеленський попросив його можливо включити Андрія Шевченка в Виконком УЄФА замість пана Павелка. Але, я так розумію, що пан Чеферін йому пояснив, що так не робиться. Це не династійні такі штуки", - сказав Співаковський.

Ведучі "ТоТоТаке" уточнили, що стати членом Виконкому УЄФА можна лише в результаті виборів УЄФА. Співаковський нагадав, що вибори в УАФ з метою заміни Павелка на Шевченка організовувалися з порушеннями, і мали місце факти тиску на представників регіональних футбольних асоціацій.

"Взагалі, пані Вітак, наша колега, повідомляла, що голів обласних асоціацій змушують свідомо порушувати Статут УАФ, який відповідає вимогам УЄФА та ФІФА. Це стосується протоколу про скликання позачергового конгресу УАФ для того, щоб замінити голову (Павелка). Я думаю, що це в принципі втручання влади в футбольні справи. УЄФА це ніколи не подобалося", - додав Співаковський.

За його словами, "сковирювати Павелка у такий спосіб - не комільфо".

25 січня в Києві має прийти виборчий конгрес УАФ. Шевченко став єдиним кандидатом на ці вибори, а тим, хто ще хотів брати у них участь "дали зрозуміти", щоб не заважали. Про це, принаймні на власному прикладі, повідомив ексфутболіст Роман Зозуля.

Андрій Павелко перебуває під арештом у Львові. Він поки що залишається президентом УАФ, але також позбавлений можливості скласти Шевченкові конкуренцію. Раніше спортивні медіа інформували, що Павелку пропонували випустити його з СІЗО, якщо він здасть свою посаду.