США завдали жорстокого удару по позиціям Росії на ринку нафти

Президент США Барак Обама в четвер підписав поправки до закону про національну безпеку, згідно з яким Сполучені Штати не будуть перешкоджати продажу іранської нафти.

Про це йдеться у відповідному документі, поширеному прес-службою Білого дому, передає РИА Новости.

"У відповідності з Спільним всеосяжним планом дій (операція з іранської ядерної проблеми) Сполучені Штати більше не будуть сповідувати підхід, який повинен був вести до скорочення продажу Іраном сирої нафти. Дії Сполучених Штатів, покликані реалізувати зобов'язання, взяті ними у рамках СВПД, що набув чинності після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що Іран здійснив ключові кроки, пов'язані з його ядерною програмою", — йдеться в документі, підписаному Обамою.

Нагадаємо, в цьому році Іран позбувся більшості накладених на країну санкцій — в цей день МАГАТЕ оприлюднило доповідь, підтвердивши готовність влади країни реалізувати створену для неї шляхом довгих переговорів програму за значного зниження ядерного потенціалу. Пізніше ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Як повідомляв "Апостроф", Іран має намір збільшити експорт нафти в травні до 2,1 млн барелів на день, що на 60% вище показників 2015 року.