RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Крах літака Egyptair: опублікован запис переговорів пілота з диспетчерами

У мережі виклали аудіозапис переговорів пілота єгипетського Airbus A320 з диспетчерами Цюріха під час проходження літака через повітряний простір Швейцарії.

Запис оприлюднила арабська версія сайту телеканалу CNN, передає Lenta.ru.

На записі пілот спокійним голосом англійською мовою говорить: "Привіт, привіт, це EgyptAir 804, висота польоту 370, номер літакового відповідача 7624". Швейцарський диспетчер підтверджує, що бачить лайнер на екрані радара.

Пізніше диспетчер повідомляє екіпажу, що переводить літак в зону відповідальності наземних служб в італійській Падуї, і бажає їм доброї ночі. "Диспетчерське управління Падуї, велике спасибі, хорошого дня, а... і хорошою ночі", — відповідає пілот.

У свою чергу в доповіді аналітичної групи Stratfor, опублікованой сьогодні, поставили під сумнів версію про теракт.

Експерти вказали на "дивне мовчання" терористів, яке триває останні два дні після авіакатастрофи. На думку аналітиків, одним з очевидних пояснень такої поведінки екстремістів, якi зазвичай беруть на себе відповідальність за падіння літаків, є те, що лайнер розбився внаслідок технічної несправності.

Автори доповіді, зокрема, нагадали про те, що террористтическая угруповання "Ісламська держава" відразу взяло на себе відповідальність за катастрофу літака російської авіакомпанії "Когалимавіа" на Синайському півострові. Це ж угрупування протягом дня взяла на себе відповідальність за теракти в Брюсселі, Парижі і Джакарті, а інша терористична угруповання — "Аль-Каїда" — заявляла про те, що стоїть за серією нападів на готелі в країнах Західної Африки.

У той же час аналітики припустили, що терористи вважали за краще зберігати мовчання, оскільки розробили нову методику терактів на борту літаків і мають намір повторити атаку. При цьому в Stratfor, виходячи з практики попередніх подібних розслідувань авіакатастроф, припустили, що на встановлення причин падіння літака в Середземне море можуть піти місяці або роки.

Раніше французьке бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) повідомило, що автоматична система літака EgyptAir за кілька хвилин до втрати зв'язку відправляла сигнали про наявність в салоні диму. Експерти пов'язали це з пожежею, яка виникла в туалетній кімнаті біля кабіни пілотів і у відсіку радіоелектронного обладнання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося відео пошукової операції в районі падіння літака A320 авіакомпанії EgyptAir.