RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Обами Путіну натякнули, що звільнення Савченко мало

Глава Держдепартаменту США Джон Керрі закликає Росію слідом за звільненням української льотчиці Надії Савченко повністю виконати мінські угоди.

Про це йдеться в заяві Держдепу.

Керрі привітав звільнення Савченко в Україну, назвавши його важливою частиною виконання мінських угод.

"Тепер воно (звільнення) повинно послужити стимулом для їх повної реалізації. Це включає в себе реальне, повне і стійке припинення вогню на сході України; повний доступ для ОБСЄ в зону конфлікту; вибори у відповідності із законодавством України, які відповідають стандартам ОБСЄ та контролюються Бюро ОБСЄ (БДІПЛ); вивід іноземних сил і озброєнь; і повернення Україні повного контролю над своїм міжнародним кордоном", - йдеться в заяві.

Керрі також закликав Росію виконати свої зобов'язання згідно з Мінськом, звільнивши всіх заручників і незаконно затриманих осіб".

Як повідомляв "Апостроф", 25 травня Савченко була повернута в Україну. Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником "Новоросії", вважає повернення з російського полону української льотчиці та народного депутата Надії Савченко приниженням для президента РФ Володимира Путіна від президента України Петра Порошенка.