RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Держдеп США відреагував на войовничу заяву Савченко

Речник Державного департаменту США Марк Тонер 25 травня прокоментував войовничу заяву Надії Савченко про готовність померти на полі бою, яку вона зробила в аеропорту "Бориспіль".

Про це він сказав на брифінгу у Вашингтоні, розшифровку якого викладено на сайті Держдепу США.

"Що стосується майбутніх планів Савченко, сподіваюся, вона буде витрачати час на спілкування зі своєю сім'єю і заслужений відпочинок", - зазначив представник Держдепу.

На запитання про те, чи не спричинять її слова активізації конфлікту в Україні, Тоні відповів: "Вона була солдатом, ув'язненим під час боїв на сході України проти сепаратистів і воюючих там російських військовослужбовців. Я не знаю, яка її майбутня військова кар'єра, але я думаю, що вона говорила з цієї точки зору".

"Росія незаконно окупувала Крим і залишається там, значить ми дійсно вважаємо, що Крим повинен бути повернений тому, кому він належить за законом, а саме Україні. Росія і сепаратисти, яких вона активно підтримує на сході України, повинні дотримуватися своїх зобов'язань по Мінську, що забезпечує шлях до вирішення цього триваючого конфлікту", - сказав Тонер.

25 травня Савченко після повернення в Україну заявила: "Я завжди готова ще раз покласти своє життя на полі бою за Україну. Я зроблю все можливе, щоб кожна дитина, яка сидить зараз у неволі, була на волі. Всі герої України не повинні помирати. Дуже вигідно, коли герої мертві, погано, коли вони живі. Всім погано, але ми будемо жити, і герої будуть у ВР України. Вони будуть у ВР України, герої будуть на заздрість Російській думі, і вони будуть на славу України, в подяку українському народу. У нас буде ВР складатися з тих людей, які цього варті. Ми будемо жити в Україні так, як гідна жити людина. Я не знаю, як це зробити, я вам чесно кажу. Я не буду обіцяти, що це буде завтра. Я вам скажу, що я готова померти кожну секунду за те, щоб це було. І це буде!"

Як повідомляв "Апостроф", глава Держдепартаменту США Джон Керрі закликає Росію слідом за звільненням української льотчиці Надії Савченко повністю виконати мінські угоди.