RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Соцмережі пораділи з арешту в Польщі путінського шпигуна

Користувачів соцмереж порадувала новина про те, що в Польщі заарештували лідера польської партії "Зміна" Матеуша Піскорського за звинуваченням у шпигунстві, а також у тому, що його партія працювала на російські гроші в інтересах Росії.

"З документів, які має АВБ, випливає, що Піскорський, починаючи з 2013 року, мав постійний контакт з російськими спецслужбами, виконував завдання пропагування російських інтересів у Польщі, за що отримував фінансову користь. У рамках цієї співпраці Піскорський створив політичну партію, що фінансувалася Російською Федерацією, а одне із завдань партії полягало у "створенні антиукраїнських настроїв в Польщі та антагонізаціі польсько-українських відносин", - передає "Радіо Польща" з посиланням на видання "Gazeta Wyborcza" .

"Нашпигував", - написав на своїй сторінці у Facebook російський журналіст Саша Сотник.

Також прокоментували новину російський фінансист Слава Рабинович і російський опозиційний політик, лідер партії "Західний вибір" Костянтин Боровий.

Як повідомляв "Апостроф", раніше про затримання в Польщі Матеуша Піскорського висловився голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.