RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відомий журналіст висловився щодо антиукраїнського лобі Путіна в Європі

Журналіст Віталій Портніков висловився про озвученої в Європі ідеї введення санкцій проти України, яка була розіслана Кремлем як інструкції своїм лобістам серед європейських політиків.

Про це він написав у своїй колонці на сайті "Радіо Свобода".

Портніков нагадав, що відразу ж після французького парламентаря Тьєрі Маріані про необхідність запровадження санкцій проти України за невиконання Мінських угод заговорив чеський депутат Європейського парламенту Іржі Машталка.

"Обидва політики відомі своїми тісними зв’язками з російським політичним керівництвом, а їхні висловлювання тиражуються кремлівськими пропагандистськими ЗМІ. Тому не варто думати, що Маріані і Машталка одночасно дійшли до одного й того ж висновку. Ні, вони працюють в точній відповідності з інструкціями, які зараз розсилає своїм лобістам Кремль", - написав журналіст.

За словами Портнікова, російська влада продовжує розраховувати на скасування або хоча б послаблення санкцій проти РФ, оскільки в протилежному випадку російським державним компаніям вже в 2017 році загрожує дефолт, що стане для Кремля економічною і політичною катастрофою. Журналіст зазначив, що завдання домогтися скасування санкцій, але так, щоб зберегти окупаційні сили на Донбасі, поставив своїм людям на початку року президент РФ Володимир Путін.

"Російське зовнішньополітичне відомство обрало в ролі головного доказу для скасування санкцій ідею про невиконання Мінських угод Україною... Зараз стало ясно, що тактика не спрацьовує. Захід не збирається скасовувати санкції проти Росії. Для того, щоб їх послабити – нова ідея глави німецького зовнішньополітичного відомства Франка-Вальтера Штайнмаєра – необхідно, щоб Путін зробив якісь практичні кроки назустріч цивілізованому світу. Російський імператор до цього не готовий. І тоді в Москві було ухвалене нове рішення – "підвищити градус".

Західні лобісти інтересів Кремля отримали з Москви вказівки почати наполягати на санкціях проти України. Ідея проста – звичайно, ніхто проти України санкцій не введе. Але проти Росії – скасує. Це і буде компроміс між тими, хто за «справедливість», і тими, хто за "русофобію". Так що в найближчі дні ми почуємо ще не одного західного пройдисвіта на російській службі", - вважає Портников.

Як повідомляв "Апостроф", Портников розповів, як президент РФ Володимир Путін потрапив в новий капкан через Мінські угоди і окупований Донбас.