RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Російський політик порівняв РФ з раковим захворюванням

Російський опозиційний політик, лідер партії "Західний вибір" Костянтин Боровий порівняв Росію з раковою пухлиною.

Про це Боровий написав на своїй сторінці в Facebook.

Російський політик прокомментровал новину про те, що Німеччина внесла Росію в "Білу книгу" — документ, що містить перелік небезпек, з якими належить боротися країні.

"Росія тепер для всього світу — не більш ніж прикра проблема. Ну ось приблизно як яка-небудь "Ісламська держава". Або ракові захворювання. Або посуха", — зазначив Боровий.

У "Білій книзі" Росія представлена окремим пунктом. Зазначається, що вона перестала бути партнером і стала конкурентом. Після подій 2014 року в Криму і триваючого конфлікту в Україні Росія становить загрозу безпеки в Європі. У "Білій книзі" також зазначається ведення Росією "гібридної війни" з використанням засобів масової комунікації та соціальних мереж. Серед інших загроз вказані тероризм, кіберзлочинність, неконтрольована міграція, радикальний націоналізм, гонка озброєнь, зміна клімату, зростання населення та інші. Попередня версія "Білої книги" вийшла в 2006 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Костянтин Боровий заявив, що Україна припустилася помилки, погодившись на переговори з Росією і бойовиками з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Також Костянтин Боровий закликав НАТО ввести війська в Україну, коментуючи інформацію про перекидання Росією більше 20 танків на тимчасово окупований Донбас.