Стало відомо про розробку Німеччиною потужної гармати для знищення танків Путіна

Німецький оборонний концерн Rheinmetall Defence розробляє нову танкову гармату для боротьби з сучасною бронетанковою технікою, включаючи російські танки Т-14 на платформі "Армата" і Т-90.

Про це повідомляє ТАСС.

"Розробка дослідного зразка нової гармати завершилася в травні 2016 року. Найближчим часом Rheinmetall Defence почне її вогневі випробування на полігоні", - зазначив представник німецької компанії на міжнародній виставці озброєнь Eurosatory 2016.

Він зазначив, що повна маса знаряддя становить близько трьох тонн, маса стовбура - 1,4 тонни, а довжина ствола - 51 калібр. Також представник німецької компанії додав, що бронепробивальність гармати зросла не менш ніж на 10% порівняно з гарматою танків Leopard 2A5 і Leopard 2A6.

"Новою гарматою можуть оснащуватися танки, які як розробляються, так і вже поставлені у війська. Вона буде здатна боротися з новими бойовими машинами, такими як Т-14 "Армата" та останні модифікації Т-90", - підкреслили в Rheinmetall Defence.

ЗМІ пишуть, що для нового знаряддя розробляються два типи снарядів: бронебійний підкаліберний з опереною серцевиною і піддоном, що відокремлюється (БОПС), а також осколково-фугасний з функцією дистанційного підриву.

Як повідомляв "Апостроф", Міноборони Німеччини запропонувало вважати Росію суперником, а не партнером.