RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Порошенка зробили заяву про важливі домовленості з Путіним стосовно Донбасу

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв повідомив про важливі домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним щодо окупованого Донбасу.

Про це він сказав на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що радники голів держав "Нормандського формату" погодили три пілотні точки, де буде відбуватися розведення сторін і відведення озброєнь.

"Ми зараз визначили три пілотні точки. Це Станиця Луганська, район Петровського і район Золотого, де ми будемо це робити, були дані чіткі установки експертам і військовим, щоб найближчим часом це рішення було втілене в життя", — зазначив заступник голови АП.

За його словами, українська сторона вважає, що забезпечення безпечного виборчого процесу на Донбасі можливо тільки при розгортанні збройної місії в регіоні.

"Ми будемо далі працювати як у нормандському форматі, так і у Відні в рамках ОБСЄ для того, щоб була чітко окреслена компетенція, чітко визначений мандат такої місії. Оскільки без такої місії говорити про належну безпеку і справедливi вибори не доводиться", — заявив Єлісєєв.

Він підкреслив, що Київ наполягає на необхідності розміщення такої місії в контексті забезпечення безпеки до, під час і після місцевих виборів на Донбасі.

"Ми, звичайно ж, цей компонент обговорювали", — додав він, говорячи про зустріч радників голів держав у "Нормандському форматі".

Заступник глави АП зазначив, що на зустрічі українська сторона розповіла про своє бачення такої місії, її склад та функції. "Але ще раз підкреслю, що напружена робота триває, предметно, що така позиція знаходить розуміння з боку наших партнерів", — сказав Єлісєєв.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає припинення вогню на сході України терміном на три місяці "нереальним".