На Банковій розповіли, як путінці намагаються домогтися скасування санкцій проти РФ

Політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України Петра Порошенка, розповів, як лобісти президента РФ Володимира Путіна намагаються домогтися скасування санкцій проти Росії.

Про це Березовець написав на своїй сторінці в Facebook.

"Російські лобісти штурмують Капітолійський пагорб у Вашингтоні в спробах домогтися скасування санкцій. Причому це роблять не політики, а окремий десант експертів і банкірів, в числі яких і президент-голова правління ВТБ Андрій Костін. Завдання Кремля поки виглядає непосильним — російська економіка катастрофічно потребує відновлення довгострокових кредитів американськими банками. Але на заваді стоїть потужна бюрократична система США на чолі з Національним казначейством. Для них санкції — як манна небесна, можливість контролювати кожен долар, що проходить через три основні банки США", — повідомив політтехнолог.

"І так, продовження санкцій ЄС в першу чергу заслуга американців. Причому ця позиція не зміниться і при новій адміністрації. А поки Кремль завалює Вашингтон кешем, тільки легальна частина бюджету в 2016 році перевищує $30 млн, а тіньова принаймні в 3 рази вище. Але все це гроші на вітер", — вважає Березовець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Тарас Березовець прокоментував заяву народного депутата Надії Савченко про її готовність вступити в прямі переговори з ватажками самопроголошених ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем Теслярським.

Український політтехнолог Тарас Березовець висміяв нового голову передвиборного штабу кандидата в президенти США, мільярдера Дональда Трампа Пола Манафорта, який раніше консультував і побіжного екс-президента України Віктора Януковича.