Відомий мільярдер викликав ажіотаж прогнозом по долі ЄС: путінці у захваті

Відомий американський фінансист та інвестор Джордж Сорос вважає, що вихід Великобританії з ЄС робить "розпад Євросоюзу практично незворотнім".

Про це Сорос написав в коментарі, опублікованому на сайті газетного синдикату Project Syndicate.

"Тепер катастрофічний сценарій, якого багато хто боявся, матеріалізувався, роблячи розпад ЄС практично незворотнім", — вважає він.

"Покинувши ЄС, Британія в кінцевому рахунку може стати більш процвітаючою, ніж інші країни, а може й ні, але її економіка і жителі понесуть втрати в середній або короткостроковій перспективі", — додав Сорос.

Така заяву американського бізнесмена викликала захоплення у багатьох прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна.

"Так ось хто вирішив заробити на шоу з нібито "виходом" Англії з ЄС! А скринька просто відкривався!", "А як Америка може вийти з НАТО? По логіці - це наступний крок", - пишуть у коментарях на сайті російського пропагандистського видання РИА Новости.

Відзначимо, що новина з заявою Сороса, опублікована на сайті російського видання Lenta.ru за кілька годин набрала близько 500 коментарів. Наводимо деякі з них.


Як повідомляв "Апостроф", російський блогер Андрій Мальгфн вважає, що після виходу Британії з Євросоюзу (Brexit), агенти Кремля будуть проштовхувати ідею референдумів в різних країнах ЄС, щоб завдати Заходу як можна більшої шкоди.

Російський журналіст Валерій Соловей назвав три найбільш ймовірні варіанти розвитку подій, які можуть чекати РФ після Brexit