Оголошено про смерть полковника розвідки, який втік від Путіна

Російські ЗМІ заявили про смерть колишнього полковника Служби зовнішньої розвідки РФ Олександра Потєєва, який втік до США і був заочно засуджений у Росії на 25 років за державну зраду.

Про це повідомляє інформаційне агентство Интерфакс з посиланням на власні джерела.

"За деякими даними, Потєєв помер у США. В цей час ця інформація перевіряється", - передає агентство слова одного зі своїх джерел.

За словами іншого джерела, яке підтвердило отримання з-за кордону відповідної інформації, не виключається, що "це може бути дезінформація, спрямована на те, щоб про зрадника просто забули".

ЗМІ зазначають, що в результаті зради Потєєва за межами Росії була розкрита група розвідників-нелегалів РФ, в тому числі Анна Чапман.

27 червня 2010 року в США були арештовані десять осіб за звинуваченням у виконанні "глибоко законспірованих завдань". Через деякий час МЗС РФ визнав, що затримані є російськими громадянами.

Як пишуть ЗМІ, в середині листопада 2010 року джерела в держструктурах РФ заявили, що групу російських нелегалів у США "здав" американцям саме Олександр Потєєв.

27 червня 2011 року військовий суд РФ заочно засудив Потєєва до 25 років тюремного ув'язнення, а також позбавив його звання полковника і державних нагород.

Як повідомляв "Апостроф", у червні в Іспанії викрили співробітника Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Черепанова.