RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Саміт НАТО: у Путіна відзначилися новим випадом на адресу Альянсу

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова висловилася про рішення, які були прийняті на саміті НАТО у Варшаві.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Однак навіть первинний аналіз підсумків зустрічі показує, що НАТО продовжує існувати в якомусь військово-політичному задзеркаллі (...) альянс концентрує свої зусилля на стримування неіснуючої "загрози зі Сходу", — сказала Захарова.

За її словами, "дисбаланс у зміцненні натовських флангів на тлі безпрецедентних масштабів витікає з південного напрямку терористичної небезпеки свідчить про все більш очевидному відриві політики блоку від дійсно насущних потреб щодо захисту та забезпечення безпеки громадян держав-членів НАТО".

"Спроби ж "демонізації" Росії (...) набувають й зовсім гіпертрофовані форми", - зазначила представник МЗС РФ.

"Очікуємо докладні роз'яснення представників альянсу про натовських посиленнях по всіх "азимутах" в ході майбутнього чергового засідання Ради Росія — НАТО на рівні постійних представників, що відбудеться 13 липня", — додала Захарова.

Вона підкреслила, що особливий інтерес для РФ в контексті декларованих устремлінь НАТО викликає позиція Альянсу щодо ініціатив Фінляндії щодо підвищення авіаційної безпеки на Балтиці.

Як повідомляв "Апостроф", у підсумковій декларації саміту НАТО у Варшаві підкреслюється, що Альянс буде більше підтримувати Україну.