Плани Ердогана приїхати до Путіна викликали гнів росіян

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про те, що 9 серпня має намір приїхати в Росію, чим викликав невдоволення росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Про намір Ердогана приїхати до Санкт-Петербурга повідомив турецький віце-прем'єр Мехмет Шимшек на переговорах з російським віце-прем'єром Аркадієм Дворкевичем, передає Life.

За словами Шимшека, Росії і Туреччині необхідно якомога швидше нормалізувати стосунки, які були перервані в минулому році.

Також турецький віце-прем'єр повідомив про те, що Росії було надано доповідь, де говориться про заходи безпеки, вжиті задля відновлення чартерних авіаперельотів між РФ і Туреччиною.

Новина про візит Ердогана в РФ викликала негативну реакцію росіян.

"Не потрібен нам берег турецький", "Не подобається мені його султанська рожа", "Сподіваюся, зустрінуть як годиться.. Що заслужив, те й отримає", — коментують наміри Ердогана приїхати в Росію користувачі російського інформаційного ресурсу Life.ru.

Як повідомляв "Апостроф", 19 липня в Туреччині були заарештовані два пілоти, які в листопаді 2015 року збили російський бомбардувальник Су-24. Саме після того інциденту відносини РФ і Туреччини різко погіршилися. У червні в Кремлі повідомили, що Ердоган приніс вибачення за збитий літак, і хоча фахівці спростували інформацію про те, що в листі турецького президента йшлося про вибачення перед Путіним, відносини між РФ і Туреччиною стали налагоджуватися.