RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Одіозний лідер Філіппін оскандалився через нову гучну заяву

Президент Філіппін Родріго Дутерте викликав обурення у міжнародної спільноти порівнянням себе з німецьким фюрером Адольфом Гітлером.

Зокрема, голова Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер зажадав вибачень від філліпінского лідера, передає DW з посиланням на агентство AFP.

"Те, що сказав президент Дутерте, не лише нелюдяно, це також страшна зневага до людського життя", - сказав Лаудер.

На заяву Дутерте також жорстко відреагував речник міністерства закордонних справ ФРН Мартін Шефер, заявивши, що "будь-яке порівняння жахів Голокосту з чимось іншим виключене".

Варто відзначити, що прес-служба президента Филлипина опублікувала 1 жовтня на своїй офіційній сторінці в Facebook виправдувальну заяву. У ній підкреслюється, що Гітлер убив три мільйони невинних громадян, у той час як Дутерте говорив про його "готовність вбити" три мільйони наркоторговців, щоб врятувати майбутнє наступного покоління і країну.

Також у заяві зазначається, що слова Дутерте вирвані з контексту, оскільки президент мав на увазі, що журналісти, а не він сам, порівнюють його боротьбу з наркоторговцями з діяльністю Гітлера.

Як повідомляв "Апостроф", Родріго Дутерте заявив: "На Філіппінах є три мільйони наркоманів. Я був би щасливий вбити їх. Якщо у Німеччині був Гітлер, у Філіппін є...". На цьому моменті президент Філіппін зробив паузу і вказав на себе.