RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Не відмитися: у Росії пояснили, чому суд над Путіним за MH17 вже відбувся

Російський журналіст і публіцист Станіслав Бєлковський вважає малоймовірним трибунал над вищим керівництвом Росії щодо збитого Boeing рейсу MH17.

У своїй статті в "Собеседнике" він пояснює, чому суд над РФ, по суті, вже відбувся.

"Трибунал, якщо й виникне, буде створюватися не один рік. І навряд чи під судом опиниться вище керівництво РФ. Але суд, по суті, вже відбувся. Світова громадська думка в цілому звинувачує у трагедії Росію. Яка пребагато сприяла початку в 2014 р. Донбаської війни. Однією з великих жертв якої стали пасажири та екіпаж MH17. І від цього — не відмитися", - пояснює Експерт.

Журналіст звертає увагу, що Кремль не сильно намагається "відмитися": "Пєсков після оприлюднення доповіді МСГ виступив у дусі: ну, якщо нас прагнуть в чомусь звинуватити, то це дорога в нікуди. Не звинувачуйте нас, будь ласка, а то буде як вчора".

"Але як учора не буде. До початку 2014-го сприймали Росію як країну складну і з дивацтвами, але таку, яка пригодна для переговорів. Після — вже ні. І це — прямо або побічно — поширюється на всіх громадян, а не тільки на велике начальство. Правильна ж тактика — прищучити реальних виконавців теракту для початку прямо тут, у нас, в РФ. Але Кремль на це навряд чи піде", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", на головному російському телеканалі влаштували божевільне шоу, перекладаючи провину за катастрофу авіалайнера над Донбасом на Нідерланди.