Війна в Сирії: путінців розлютила заява комісара ООН

У прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна викликала обурення заява Верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раад аль Хуссейна, в якій він закликав Раду безпеки організації обмежити право вето своїх постійних членів для вирішення питань щодо Сирії.

Заяву було поширено Управлінням Верховного комісара ООН.

"Я твердо вірю, що настав час для сильного керівництва і сміливих дій, а також те, що Рада Безпеки ООН має без будь-яких подальших зволікань прийняти критерії для стримування членів від використання права вето, коли існують серйозні побоювання, що, можливо, були здійснені військові злочини, злочини проти людяності чи геноцид", — йдеться в заяві Раад аль Хуссейна.

Він також зазначив, що проект резолюції "дозволить РБ ООН передати ситуацію в Сирії в Міжнародний кримінальний суд". Хуссейн підкреслив, що "використання сирійськими військовими, а також ВКЗ Росії, які їх підтримують, запальної зброї є прямим порушенням третього протоколу до Конвенції про конкретних видів звичайної зброї".

Свої емоції з цього приводу росіяни висловлюють вс коментарях до новини, опублікованій на сайті інформагентства "РИА Новости".

"Блекоти хлопець об'ївся??", "США успішно продовжують ліквідацію Міжнародного права і його інститутів. Що натомість? Хаос? Право сильного?", "А може "неугодних" відразу виключити з ООН? А може і ООН тоді не потрібний?" "Нічого не поплутали? Ви не давали це право, не вам про нього та розмірковувати. Ясна річ США тоді зможуть проштовхнути будь-яку резолюцію", - пишуть росіяни.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Михайло Ростовський згадав ймовірність Третьої світової війни в контексті припинення співпраці США з Росією по Сирії.