Голова розвідки США розпалив росіян заявою про Путіна

Заява директора національної розвідки США Джеймса Клеппера про зовнішню політику президента РФ Володимира Путіна викликала бурхливий резонанс у росіян.

Про путінську політику Клеппер висловився на конференції в Раді з міжнародних відносин, передають "РИА Новости".

Він заявив, що Путін вважає Росію одним з ключових гравців у світі. Голова американської розвідки визнав, що це так і є.

За словами Клеппера, Путін бачить Росію великою наддержавою і хоче, щоб США так до неї ставилися. Голова розвідки США вважає, що коріння такого світогляду потрібно шукати в радянській історії, а то й раніше.

"Не, коріння такої політики треба шукати в пітерському підворітті, де Недопалок зрізав у бабульки сітку з кефіром і потім хотів, щоб до нього ставилися не як до ганебного сміття, а як до чесного фраера", "Щоб ставилися як до наддержави, потрібно бути наддержавою, в тому числі, і в економіці", "Амбіції переливають; і це при частці в світовому ВВП менше 2 відсотків. Не виходить з економікою, давайте зброєю всіх лякати", "Неадекватне керівництво Росії при підтримці неадекватного російського народу поставило перед собою неадекватні цілі. Ви взагалі на своє місце у світі у сферах економіки, науки, освіти, технологій, медицини, тривалості життя тощо дивилися? Тут все по Дарвіну, якщо організм неадекватний навколишньому середовищу, то...", — коментують заяву американця про політику Путіна росіяни на сайті "Ехо Москви".

"До ліхтаря ваші визнання. Але якщо дернетеся в нашу сторону, розітремо", "США здають свої позиції через прагнення заробити на смертях інших країн і народів. Я сильний не тому, що сильний, а тому, що інші безсилі. Дві помилки: перша — проговорилися, що цілеспрямовано розвалювали СРСР. Не тому, що "переживали" за демократію, а тому що боялися за свої гаманці і що чхати їм на простих росіян. Друга — поміняли місіонерів (які ходили по Росії) на ЛГБТ-пропаганду. Правильною дорогою йдете, наші американські товариші! Слідом за СРСР", — коментують заяву Клеппера прихильники політики президента РФ Володимира Путіна на російському пропагандистському ресурсі "РИА Новости".

Як повідомляв "Апостроф", у лютому Клеппер заявляв, що Москва продовжить агресивно впливати на Україну і гальмувати її євроінтеграцію.