Відомий історик назвав головні стратегічні завдання Путіна

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський вважає, що стратегічним завданням № 1 нинішнього російського керівництва є відновлення СРСР, для виконання якої має бути розпущено Північноатлантичний альянс.

Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Для виконання завдання № 1 має бути попередньо реалізоване стратегічне завдання № 2 - формальний розпуск НАТО або анулювання 5-ї статті статуту НАТО, що передбачає взаємодопомогу країн-членів НАТО в разі нападу на одну з учасниць договору. Виконання цього завдання покладено на криголам по імені Трамп - на американського президента, який взяв на себе перед Путіним певні зобов'язання. Серед цих зобов'язань - зняття санкцій, визнання анексії Криму і вихід Сполучених Штатів з НАТО. Це все, що має зробити криголам Трамп. Решту за нього доробить Путін, оскільки без американської ядерної парасольки і 5-го пункту статуту НАТО Європа виявиться беззахисною перед лицем Росії. І якщо цей сценарій комусь здається занадто примітивним і песимістичним, хочу нагадати, що в 2013 році не менш фантастичним виглядав сценарій захоплення Росією Криму і Східної України", - підкреслив історик.

Як повідомляв "Апостроф", колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що Дональд Трамп має застосувати силу по відношенню до Росії, бо тамтешній президент Володимир Путін поважає тільки "тверду і стійку руку".