МЗС України розповів про правила отримання віз в США після указу Трампа

Через указ президента США щодо "захисту нації від в'їзду іноземних терористів в Сполучені Штати" змінилися правила видачі американських віз для громадян України.

Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці в Facebook повідомив, що вводиться обов'язкове особисте інтерв'ю в консульській установі США для заявників, термін дії попередньої американської візи яких закінчився більше ніж рік тому перед датою подання документів на наступну візу.

У той же час, оформлення американських віз громадянам України протягом року після закінчення терміну дії попередньої візи відбувається без особистого інтерв'ю.

Оформлення віз для в'їзду в США громадянам України, які вперше подають документи на американську візу, або термін дії попередньої візи закінчився більше року назад, відбувається за умови особистої присутності в консульстві США і проведення співбесіди з уповноваженим працівником американського консульства.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким на 90 днів забороняється в'їзд в США для громадян Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі, посилює правила отримання в'їзних документів і заморожує програму прийому біженців.