Вчені розповіли про вплив глобального потепління на зріст людей

Глобальне потепління може вплинути на зріст середньостатистичного жителя планети Земля.

Про це свідчать результати дослідження міжнародної групи учених з Британського університету, опубліковані в журналі Science Advances.

Спочатку вчені проаналізували зміни в габаритах ссавців, які населяли планету, починаючи з періоду палеоцен-еоценового термічного максимуму, який настав 55 мільйонів років тому. Тоді у світі стався дуже різкий стрибок температури, через що більшість ссавців почала зменшуватися в розмірах, а більш слабкі особини просто померли.

За весь час існування життя поступове потепління змушувало тварин з кожним століттям зменшуватися все більше і більше. В результаті, зараз ми можемо спостерігати "вполовинені" копії тварин, які були спочатку.

Проаналізувавши цю тенденцію, дослідники прийшли до висновку, що це точно так само впливає і на людину. Оскільки процес глобального потепління вже незворотній, його можна лише сповільнити, у людства є всі шанси з часом перетворитися на карликів.

Як повідомляв "Апостроф", вчені спростовують теорію про те, що на планеті в останні 15 років спостерігалося уповільнення глобального потепління.

За матеріалами "Знай"