RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Космос все ближче: засновник Amazon береться за фінансування космотуризму

Головний виконавчий директор і засновник одного з найбільших в світі інтернет-магазинів Amazon.com Джефф Безос заявив про продаж акцій компанії приблизно на $1 млрд у рік для фінансування космічної програми.

Він повідомив, що хоче перетворити свою аерокосмічну компанію Blue Origin в комерційну та туристичну, передає The New York Times.

Безос зазначив, що йому знадобиться близько $2,5 млрд для розробки більш великої ракети-носія New Glenn, яка зможе піднімати на орбіту супутники і людей. Орієнтовно, ракета відправиться в космос до 2020 року. При цьому він відмовився називати терміни проведення наступного раунду тестових польотів багаторазової суборбітальній ракети New Shepard.

"Це помилка - встановлювати дедлайн, коли ми говоримо про літальні апарати, особливо про ті, на які ми збираємося саджати людей. Я як і раніше думаю, що ми можемо зробити комерційний політ, який оплатять пасажири, у 2018 році", - сказав Безос.

Він не назвав приблизну ціну квитка, але висловив сподівання, що ціни будуть знижуватися в міру того, як космічні польоти стануть більш поширеним явищем.

Зазначимо, що Безосу належить близько 17% акцій Amazon. Їх курс 6 квітня збільшився на 0,4% - до $913.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опубліковані фото і відео з запуску в кінці березня компанією SpaseX ракети Falcon 9, перша ступінь якої вже побувала в космосі.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"