RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Путіна заявили про готовність термінової поставки Асаду систем ППО

Голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров сказав, що РФ може поставити уряду Сирії необхідні засоби протиповітряної оборони (ППО) в пріоритетному порядку, якщо буде досягнута така домовленість.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Необхідні обсяги (систем ППО) можуть бути поставлені в пріоритетному порядку, це не зажадає додаткового навантаження на оборонну промисловість", — зазначив російський сенатор.

Він вважає, що в даних постачання, якщо рішення щодо них буде прийнято, "немає нічого незвичайного, враховуючи, що Сирія перебуває в стані війни з терористами і що Росія допомагає їй в реалізації завдання боротьби з тероризмом".

"Це не буде порушувати норм міжнародного права і Радбезу ООН, системи ППО не є наступальною, а оборонною зброєю", — додав Озеров.

Раніше сирійський президент Башар Асад заявив, що Дамаск зацікавлений в системах ППО останнього покоління, а переговори з цього питання між оборонними відомствами РФ і Сирії стали "частиною щоденних відносин". Асад додав, що зараз половина ППО сирійських урядових сил знищено.

Як повідомляв "Апостроф", представник МЗС РФ назвав постановочними кадри з наслідками хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб 4 квітня.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ