РФ зібрала "зневажливу" інформацію про Трампа – CNN

Російські урядовці під час американських президентських виборів обговорювали наявність у них потенційно "зневажливу" інформації про нинішнього лідера США Дональда Трампа і його старших радників.

Дані розмови були перехоплені американською розвідкою, передає CNN з посиланням на двох колишніх співробітників розвідки США і джерело в Конгресі.

За словами одного з джерел, зазначена інформація стосувалася фінансової сфери. Російські чиновники вірили, що "у них є можливість впливати на адміністрацію шляхом зневажливої інформації".

Як кажуть джерела, які були знайомі з перехопленими американською розвідкою переговорами, розмови чиновників РФ "могли бути перебільшені або навіть придумані" в рамках компанії по дезінформації, яку Кремль проводив під час президентських виборів у США.

Зазначається, що ці розмови свідчать про те, що Росія розглядала способи вплинути на американські вибори – навіть якщо бесіди російських чиновників виявляться хибними.

Проте конкретних імен радників Трампа джерела вказувати не стали.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилася інформація про те, що російські чиновники хвалилися можливістю вплинути на Трампа через його екс-радника Майкла Флінна.