RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Будуть далі бити скло: в Росії озвучили прогноз щодо дій Путіна через союз США і Китаю

Останнім часом стало помітно, що вплив Китаю на світовій арені суттєво зріс. Пекін створює союз з Вашингтоном для вирішення північнокорейської кризи, не звертаючи увагу на думку Кремля.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий політолог Лілія Шевцова.

"Якщо новому американо-китайським тандему вдасться нейтралізувати північнокорейського диктатора (швидше за все вдасться), це буде ще одним кроком до нової реальності. Йдеться непросто про нову біполярності, яка і так існує. Хоча і формально не позначена. Йдеться про те, що вакуум, який почав формуватися, коли Америка стала скорочувати свої глобальні зобов'язання, буде поступово заповнюватися китайським впливом", - зазначає Шевцова.

Політолог нагадала, як влада РФ раділа, що епоха Америки і Заходу завершується. Втім, зараз роль глобальної держави начитає активно займати Китай, "який буде цікавитися усім світом, а не тільки своїми задвірками".

"Це щось нове. І для Росія зовсім не задоволення. Доведеться не раз згадати про Америку - і її наївність, і небажання загострювати, і готовність підтримати нашу державну видимість. Звичайно, через прагматичний розрахунок, щоб не возитися з нашим самоствердженням", - пише Шевцова.

Експерт зазначила, що американські ЗМІ ставлять Сі Цзіньпіна в приклад Трампу, як більш "зваженого і передбачуваного" політика. "На тлі Трампа та інших лідерів Сі набирає очки", - констатує Шевцова.

"У Росії є два сценарії зачепитися на авансцені, з якої її виштовхують. Перший - стати відповідальним світовим гравцем, який пропонує реальні, а не уявні рішення. Другий - продовжити бити скло, намагаючись привернути до себе увагу за допомогою залякування. Друге завжди виходило краще" , - резюмувала вона.

Нагадаємо, ще в травні Шевцова констатувала провальне становище Кремля у відносинах з Китаєм і США.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ