Північнокорейська криза: військовий експерт спрогнозував страшні наслідки через позицію Кремля

Загравання Росії з північнокорейським режимом і постійна критика спроб країн Заходу нав'язати КНДР нові санкції може призвести до поширення ядерних технологій в інших країнах світу.

Про це у своїй колонці на сайті російського видання "Новая газета" написав військовий експерт Павло Фельгенгауер.

На думку експерта, після отримання ядерних технологій Пхеньян має намір продати їх усім країнам, які будуть готові заплатити.

"Режим ядерного нерозповсюдження впаде назавжди. На південних кордонах Росії може з'явитися ціла низка нових авторитарних ядерних держав, причому деякі з них цілком можуть націлитися на Москву, щоб вже з нею зіграти в "ядерне стримування". Не кажучи вже про те, що в деяких з нових ядерних держав владу можуть у майбутньому перехопити радикальні ісламісти, які радісно готові на виконання пророцтв вступити в останній бій з невірними", - написав Фельгенгауер.

Тому, як вважає експерт, країнам Заходу не залишається іншого виходу, крім шляху економічного тиску на КНДР і спроб роззброєння країни.

"Сьогодні єдина можливість мирного вирішення корейської кризи — це повна і безумовна ліквідація під міжнародним контролем всієї корейського зброї масового ураження і доставки разом зі всієї промислової базою їх виробництва", - резюмував фахівець.

Як повідомляв "Апостроф", США провели спільні з Південною Кореєю навчання військово-повітряних сил у відповідь на запуск Північною Кореєю балістичної ракети, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо.