РосЗМІ відзначилися цинічною публікацією про домагання з боку легендарного вченого

Російські телеканали "Рент-ТВ" і "Мир 24" на своїх сайтах свідомо опублікували фейковую новину про нібито домаганнях до студентці з боку британського астрофізика Стівена Хокінга.

Телеканали посилаються на якийсь сайт SitSetDigital.com який наводить слова якоїсь Габріель Дж. Келлі, яка заявляє, що в 1994 році, будучи студенткою Хокінг намагався нею скористатися.

Цікаво, що "Рент-ТВ" і "Мир 24" також вказують на фейковий характер новини, ніж зізналися на самому сайті SitSetDigital.com, але все одно вирішили її опублікувати.

При цьому російські телеканали заявляють, що SitSetDigital.com нібито не тиражує фейки. Однак якщо зайти на цей сайт, то стає зрозуміло, що він взагалі нічого не тиражує: на момент написання новини там містилися лише кілька пропозицій про те, що новина про Хокінга є хибною. Крім цього на сайті не було взагалі ніякої інформації, а його "зовнішній вигляд" вказує на те, що ресурс фактично написаний "на коліні".

Також звернемо увагу, що з другої половини 1980-х років Стівен Хокінг фактично прив'язаний до інвалідного крісла і ніяк не міг нікого домагатися.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Нідерландах заявили про масштабні фейках з боку Росії.