RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Reuters розповіло про постачання Росією нафти КНДР в обхід санкцій

За останній місяць російські танкери не менше трьох разів здійснювали поставки нафти в Північну Корею, що є порушенням санкцій ООН щодо цієї країни.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на два високопоставлених західноєвропейських джерела в сфері безпеки.

"Російські суду в цьому році неодноразово здійснювали перевантаження нафтопродуктів на північнокорейські судна в порушення санкцій", - говорить одне з джерел на умовах необхідності.

Агентство звертає увагу, що у вересні кораблі КНДР викрили у відвідуванні портів РФ з метою навантажень контрабандних нафтопродуктів, то вже в жовтні і листопаді російські судна стали перевантажувати нафтопродукти на північнокорейські судна прямо в море.

Другий джерело, який незалежно підтвердив існування трансферів палива з російських кораблів на північнокорейські, сказав, що не було доказів участі російської держави в останніх таких трансферів.

"Немає ніяких доказів того, що це підтримується російським державою, але ці російські суду надають дорогу життя північнокорейцям", - говорить джерело.

Зазначається, що джерела агентства посилаються на дані морської розвідки і супутникові зображення російських судів, які відпливають в Тихий океан з портів на Далекому Сході РФ. Однак інші деталі джерела не розкривають, заявляючи, що вони засекречені.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у торгівлі нафтою з КНДР викрили Китай.