RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У США розповіли про потужну підводну зброю Путіна

Росія дійсно розробляє безпілотний підводний апарат, який здатний нести ядерну боєголовку в 100 мегатонн - "Статус-6" (Kanyon по класифікації НАТО).

Про це йдеться в проекті документа Пентагону під назвою "Огляд ядерної ситуації" (Nuclear Posture Review), передає Newsweek. Даний документ ще не опублікований, очікується, що це станеться незабаром. Спочатку документ опинився в розпорядженні Huffington Post.

"На додаток до модернізації ядерних систем, що дісталися "у спадок" від СРСР, Росія розробляє і розгортає нові ядерні боєголовки і пускові установки. Дані зусилля включають в себе численні поліпшення для кожної складової російської ядерної тріади – стратегічних бомбардувальників, а також ракет наземного і морського базування. Також Росія розробляє не менш двох нових міжконтинентальних ракет, надзвукової літальний апарат, ядерну автономну торпеду", - йдеться в проекті документа.

Нещодавно американські ЗМІ писали, що в кінці листопада 2017 року "Статус-6" в навчальному режимі було запущено російською підводним човном.

За інформацією російських ЗМІ, "Статус-6" має радіус дії близько 10 тисяч км, його швидкість становить 56 вузлів (около104 км/год), а занурюватися апарат може на глибину близько 1 км.

Інформація про існування проекту "Статус-6" з'явилася в 2015 році після випадкової демонстрації в ЗМІ документа на нараді президента РФ. Офіційно інформація про нього ще ніде не підтверджувалася.

Як повідомляв "Апостроф", США мають намір знизити обмеження на використання ядерної зброї, а також розробити нову потужну ядерну боєголовку для балістичних ракет Trident.