RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

КНДР запідозрили у закупівлі товарів для ядерної програми в ЄС

Спецслужби Німеччини вважають, що КНДР використовує своє посольство в Берліні для закупівлі товарів для створення ракет і ядерної зброї.

Про це заявив глава Федерального відомства по охороні конституції Ханс-Георг Масен в інтерв'ю телеканалу NDR, передає російська редакція DW.

"Ми змушені констатувати, що звідти здійснювалася діяльність, на наш погляд, пов'язана з ракетною, а також частково з ядерною програмами", - сказав Масен.

Він зазначив, що часто мова йде про товари подвійного призначення, які можуть застосовуватися як у цивільних, так і у військових цілях. Німецькі спецслужби попереджають подібні угоди.

"Але ми не можемо гарантувати, що всі такі випадки можуть бути виявлені і попереджені", - звернув увагу Ханс-Георг Масен.

Він допустив, що Північна Корея набуває необхідні для своєї ракетної програми елементи й в інших державах, або на чорному ринку.

Як передають журналісти NDR, Федеральне відомство з охорони конституції отримувало інформацію про закупівлі для ракетної програми КНДР в 2016 і 2017 роках.

Як повідомляв "Апостроф", в 2017 році КНДР заробила близько 200 млн дол від продажу товарів в порушення санкцій ООН, зокрема, поставок зброї.