RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Гібридна війна Кремля: в Британії розповіли, як боротимуться з агресією Росії

Великобританія має намір скористатися великими міжнародними конференціями в поточному році для призову до розробки всеосяжної стратегії боротьби проти російської дезінформації.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела в уряді країни.

Крім того, прозвучить заклик до перегляду традиційного дипломатичного діалогу з Москвою на тлі скандалу навколо отруєння в Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки, а також передбачуваного застосування хімічної зброї в сирійському місті Дума.

За даними видання, Лондон порушить ці питання на чотирьох великих самітах - "великої сімки", "великої двадцятки", НАТО і країн Євросоюзу.

Так, міністри на цих форумах будуть домагатися розробки широкої стратегії стримування Росії, включаючи такі аспекти, як кібербезпека, військова стратегія НАТО, санкції проти олігархів з оточення президента РФ Володимира Путіна і більш широкий підхід до проблеми російської дезінформації. Крім того, будуть розглядатися шляхи залучення до відповідальності Росії за застосування хімічної зброї в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про причетність спецслужб Кремля до отруєння в Москві глави британського нафтового гіганта.