RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Як тобі таке, Ілоне Маск? У Росії продають через інтернет завод, який побудував "Буран"

Тушинський машинобудівний завод (Росія), який сконструював космічний корабель "Буран", виставлено на продаж на сайті оголошень Avito.

Продавець - агентство InvestRussia - просить за підприємство 8,3 млрд руб. У тексті оголошення на сайті стверджується, що продається все нерухоме і рухоме майно заводу. Об'єкт реалізується за законом про банкрутство.

У мережі встигли висміяти продаж заводу таким чином.

"Може, потрібен комусь готовий бізнес в РФ Велич, космоснаш ... На Авито ПРОДАЄТЬСЯ! це там де Буран збирали ... Зірки все ближче і ближче", - не без сарказму коментує блогер RoksolanaToday&Крим.

Зі свого боку, у прес-службі Avito повідомили виданню "РБК", що всі оголошення, які розміщуються на сайті, проходять модерацію, а саме оголошення не є унікальним, тому що на сайті продаються і інші підприємства.

Як повідомив менеджер компанії InvestRussia Андрій Білозубов, чий номер зазначено на сайті Avito, фірма допомагає власникові заводу його продати.

"Саратовський банк видав кредит, а завод не зміг впоратися, і в підсумку він перейшов до банку. Банку нецікаво тримати у себе неактивний завод, відповідно, він його виставляє на торги з питань банкрутства, Avito - один із способів продажу наших об'єктів, у нас і інші електронні майданчики. Ніхто не забороняє викладати це і на Avito в тому числі", - розповів Білозубов.

У минулому ТМЗ був одним з найбільших підприємств авіакосмічної промисловості Росії. В кінці 1980-х - початку 1990-х на заводі збирали орбітальний корабель багаторазового використання "Буран". У 1990-х на заводі по ліцензії випускали автобуси "Ікарус" і "ЛіАЗ". Потім завод здійснював дозбирання кузовів і установку салонів на автобуси і тролейбуси для Москви.

У 2010 році гендиректор заводу Сергій Іляшенко призупинив роботу підприємства. Через три роки Арбітражний суд Москви визнав завод банкрутом.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії відбулася чергова космічна НП.