RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Держсекретар США порівняв режим в Ірані з мафією - Резазаде

Держсекретар США Майк Помпео в черговий раз піддав жорсткій критиці внутрішню і зовнішню політику Ірану, звинувативши керівництво країни в корупції і порушенні прав людини.

Про це повідомив перший віце-президент Національного Іранського конгресу (Вашингтон, США), член установчої ради і директор по Європі Іранського інституту свободи (Вашингтон, США) Алі Реза Резазаде, пише "УКРОП".

Помпео зазначив, що Іраном керує те, що більше нагадує мафію, ніж звичайний уряд.

За словами Резазаде, з промовою держсекретар США виступив на ірано-американській конференції, яка пройшла в Президентській бібліотеці і Центрі зі зв'язків з громадськістю Рональда Рейгана в Сімі-Веллі, Каліфорнія.

Як зазначив лідер іранської опозиції, мова Помпео була приурочена до майбутньої 40-ї річниці ісламської революції в Ірані та була адресована "голосам народу Ірану".

"США чують вас. США підтримують вас. США з вами", - заявив зокрема держсекретар.

Перший віце-президент Національного Іранського Конгресу вказав, що США не бояться протистояти іранському режиму на найвищому рівні.

За словами Резазаде, Помпео оприлюднив дані про те, якими компаніями та коштами володіють керівники Ірану, підкресливши, що успіх цих компаній став можливий саме завдяки корупції, яку підтримують влада країни.

Помпео в своєму виступі також жорстко звинуватив іранський режим в підтримці тероризму і насильства по всьому регіону, а також в численних порушеннях прав людини в країні, включаючи права релігійних меншин, таких як суніти, християни, зороастрійці і інші.

Лідер іранської опозиції заявив, що вітає той факт, що адміністрація діючого президента США Дональда Трампа зайняла жорстку позицію щодо Ірану. Він вважає абсолютно вірним рішення США про вихід з "ядерної угоди" з Іраном незважаючи на позиції європейських учасників цієї угоди, а також Росії і Китаю, які також були проти такого кроку.

Резазаде заявив, що народ Ірану незабаром змете режим Хаменеї, а санкції США проти режиму Хаменеї і підконтрольних йому компаній допоможуть цьому.

За словами Резазаде, Помпео також підтвердив, що Вашингтон працює з країнами-імпортерами іранської нафти, щоб переконати їх відмовитися від закупівель сировини у ісламської республіки і знизити цей імпорт до нуля, наскільки це можливо, до 4 листопада.

"Режим Хаменеї знаходиться зараз на своєму остаточному етапі існування, народ все активніше виступає проти цієї влади, люди втомилися жити в страху. Режим, який вбиває і вішає, садить до в'язниць своїх громадян повинен піти", - переконаний Резазаде.

Помпео и Резазаде

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ