RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Війська Путіна і Асада влаштували бійню в Сирії: багато загиблих

Російські та сирійські літаки завдали удару в провінції Ідліб, яку утримують які виступають проти режиму диктатора Башара Асада збройні угруповання.

Про це з посиланням на дані інформаційної мережі сирійського спостережного пункту з прав людини на місцях, пише Reuters.

Як передає видання, жертвами авіаудару на західному кордоні провінції Ідліб стали 13 осіб, що не були бойовиками.

Авіаудар був нанесений через кілька годин після заяви президента США Дональда Трампа, в якому він застеріг РФ від необачно атаки на Ідліб.

У Кремлі відкинули попередження Трампа, заявивши, що в Ідлібі домінуює джихадистськє угруповання.

За даними правозахисних груп, за вісім місяців 2018 року в Сирії було вбито понад 6000 некомбатантів; з них майже 4,5 тисячі загинули від рук сирійсько-російських сил.

Сирійські урядові війська разом з іноземними групами й ополченням готують поетапне наступ у північно-західній провінції Ідліб і прилеглих районах. Воно спочатку розгорнеться в південних і західних частинах повстанського анклаву.

Як відомо, Туреччина, яка встановила кілька спостережних пунктів по периметру займаної повстанцями території, застерегла Дамаск від штурму. При цьому в Кремлі стверджують, що домовилися з Анкарою про операцію проти терористів Фронту ан-Нусра за участю сил Асада.

7 вересня в Тегерані відбудеться зустріч лідерів Туреччини, Ірану і РФ, на якій буде вирішуватися доля північного заходу Сирії.

Нагадаємо, 4 вересня 2018 року Росія почала бомбити останні повстанські території в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", російська авіація завдала ударів по позиціях збройної опозиції в провінції Ідліб.