RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​На саміті ЄС в Болгарії спецслужби Путіна потрапили в скандал з масовим прослуховуванням політиків

Російські спецслужби масово прослуховували європейських лідерів в Софії з січня по липень 2018 року.

Про це повідомляє The insider.

Як повідомляє видання, в Болгарії вибухнув скандал через масове прослуховування російськими спецслужбами європейських лідерів в Софії під час саміту в Софії.

Відзначається, що власника не врятували від слідства ні дружба з владою, ні "червоні чемодани".

Першим підозра про масову прослуховування в болгарській столиці ще два тижні тому висловив відомий болгарський журналіст в ефірі найбільшого телеканалу bTV, Григір Лілов. Репортера попросили прокоментувати масові обшуки в готелі "Марінельо" в престижному районі Софії Лозенець - саме цей готель приймала лідерів ЄС під час самітів.

"Готель прослуховувався від підвалу і до даху - причому аж ніяк не якийсь там болгарської спецслужбою", - заявив Григір Лілов в ефірі телебачення.

Онлайн видання Faktor.bg цитує колишнього офіцера болгарської розвідки, на думку якого "найімовірніше, гості під час болгарського головування в ЄС, прослуховувалися російськими спецслужбами, під час проживання в столичному готелі "Марінельо". За словами цього джерела, саме РФ демонструвала найбільший інтерес з дискредитації Софії під час головування в ЄС.

Розвідка і спецслужби НАТО і ЄС багаторазово попереджали болгарських колег про те, що держава "є об'єктом гібридної війни, яку веде Кремль".

Як повідомляє видання, екс-посол Болгарії в Москві Іліян Василів, підтвердив, що цей готель завжди використовувався російськими спецслужбами.

"Болгарське Держагентство нацбезпеки ДАНС протистояти СЗР і ГРУ просто б не змогла", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін на навчаннях Схід-2018 заявив, що РФ миролюбна держава у якого немає і не може бути агресивних планів.