RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо, через що НАТО може почати війну проти Росії

Якщо Росія продовжить розпалювати ситуацію в Азовському і Чорному морях, влаштовуючи проблеми для цивільних кораблів, НАТО може створити Москві серйозні проблеми військового характеру.

Про це "Апострофу" заявив експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Якщо поведінка Росії не зміниться в акваторії Азовського моря, якщо Росія не перестане задиратися в тому ж Чорному морі, створювати певні проблеми для цивільних суден, то Північно-атлантичний альянс здійснить відповідні заходи з приводу того, щоб створити Росії серйозні проблеми військового характеру", - заявив Богдан.

Він зазначив, що стратегічні переваги, які Росія має в чорноморському регіоні, "нікого не влаштовують - ні Туреччину, з якою Росія нібито має якісь відносини в контексті Сирії, ні інші країни чорноморського басейну".

У цьому контексті він також згадав президента Польщі Анджея Дуду, який попросив президента США Дональда Трампа створити військову базу на території Польщі, назвавши її "Форт Трампа".

"Тобто країни Східної Європи передчувають безпосередню загрозу з боку РФ. У той же час Росія не здатна протистояти мощі НАТО і в цілому трансатлантичному партнерстві, яке, незважаючи ні на які протиріччя, останнім часом демонструє консолідовану позицію", - підкреслив генерал.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Україна не зможе повернути Крим самостійно - генерал.