RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Китай підписав з Ватиканом історичну угоду

Китайська Народна Республіка (КНР) і Ватикан підписали в Пекіні історичну угоду про призначення єпископів, і Папа Франциск визнав сім єпископів, призначених Китаєм.

Про це повідомляє агентство Xinhua з посиланням на МЗС КНР.

Підписантами виступили заступник міністра закордонних справ КНР Ван Чао і глава делегації Святого Престолу, заступник секретаря Ватикану з відносин з державами Антуан Камільєрі.

"Китай і Ватикан готові продовжувати підтримувати контакти і просувати вперед процес поліпшення двосторонніх відносин", - наголошується в заяві.

В рамках цієї історичної угоди про поліпшення відносин між Ватиканом і КНР Папа Франциск визнав сімох єпископів, призначених Китаєм.

Питання, хто призначає єпископів, залишалося спірним з тих пір, як Китай вперше розірвав дипломатичні відносини зі Святим Престолом в 1951 році. У Китаї живе близько 10 млн католиків.

Папа Франциск сподівається, що угода "дозволить зцілити рани минулого" і забезпечить повну одностайність серед католиків в Китаї, повідомили у Ватикані.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Папа Римський Франциск 26 серпня, під час візиту до Ірландії, просив вибачення за "гріхи, скандал і зраду", яким піддалися жертви сексуального насильства з боку католицького духовенства.