Між Туреччиною і США розгорається великий скандал: названо причину

Влада Туреччини заявила США, що у своєму розпорядженні докази вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії.

Про це повідомила газета The Washington Post.

Так, відеозаписи доводять, що саудівські силовики затримали Хашоггі в консульстві, куди він 2 жовтня прибув туди для отримання офіційного документа перед запланованим весіллям. А потім його вбили і розчленували тіло.

За словами офіційних осіб, звукозапис, зокрема, дає деякі з найбільш переконливих і страхітливих доказів того, що Саудівська Аравія несе відповідальність за смерть Хашоггі.

"Ви можете почути його голос і голоси людей, які розмовляють по-арабськи. Ви можете почути, як його допитували, катували, а потім вбивали", - сказав чоловік, у якого був доступ також до наявного звукозапису.

Друге джерело, поінформоване про записи, сказав, що на ній чутно як чоловіки б'ють Хашоггі.

У журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично написав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмане.

При цьому, Саудівська Аравія заперечує будь-яку причетність до зникнення Хашоггі, стверджуючи, що він покинув консульство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Болгарії вбили журналістку, яка розслідувала махінації в ЄС.