Російські винищувачі влаштували провокації під час навчань НАТО в Арктиці: деталі

Російські винищувачі і кораблі намагаються влаштувати провокації на військових навчаннях Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Керівник операцій Нідерландського корпусу морської піхоти генерал Джефф Мак Мутрі описав напруги, які спостерігаються у Норвегії, як частину "холодної війни 3.0", в ході якої Росія спирається на комбінацію демонстрації військової сили і застосування технологій, щоб підірвати західні уряди", - йдеться в повідомленні .

За словами керівника операцій Корпусу морської піхоти Нідерландів генерала Джеффа Мак Мутрі, кожен раз, коли проходять спільні навчання, "зростає інтерес російських військово-морських кораблів".

"Наприклад, коли ми проводимо маневри в рамках нашої програми протиракетної оборони, то спостерігаємо більше російських кораблів, ніж зазвичай. І вони наближаються до нас ближче, ніж в минулі десятиліття, вони чітко хочуть, щоб їх присутність проглядалася", - уточнив він.

Крім того, спостерігається ще одна тривожна тенденція: російські бойові літаки все ближче підлітають, "можна сказати, в провокаційній манері", до британських і нідерландськи кораблів "тільки для того, щоб продемонструвати свою присутність".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії розбився винищувач МіГ-31.