RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путін проковтне наживку: відомий журналіст передбачив повільну смерть Росії

Після розриву Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності президент США Дональд Трампа затягне главу Кремля Володимира Путіна в нову гонку озброєнь, яка задушить Росію.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український журналіст Віталій Портников.

"Готовність Дональда Трампа вивести Сполучені Штати з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності демонструє, що американський президент готовий діяти у звичній - з точки зору протистояння з неосудним авторитарним режимом - логіці гонки озброєнь", - написав він.

Портников нагадав, що договір був підписаний 31 рік тому, проте саме те, що відбувалося перед підписанням цього договору, зумовило смерть СРСР.

"До цього була гонка озброєнь, яку Рейган прискорив до небувалих темпів саме після того, як спроби його попередника, Обами ХХ століття Джиммі Картера, домовитися з Кремлем закінчилися Афганістаном", - зазначив журналіст.

Він додав, що тоді СРСР "заковтнув наживку" і включився в гонку озброєнь, яка призвела до того, що "петля все міцніше стискалася на горлі Радянського Союзу" і коли Горбачов приїхав до Вашингтона підписувати угоду з Рейганом, він "представляв державу-труп".

"У Путіна ще менше можливостей "адекватно" відповісти на гонку озброєнь, ніж у кремлівських старців. США можуть собі дозволити цю гонку, Росія - ні", - підкреслює Портников.

Він вважає, що таким чином у Путіна є два варіанти. Перший полягає в тому, щоб "заковтнути наживку - і це означатиме повільну, але незворотну ерозію держави, відкладену капітуляцію слабкого перед сильним".

Другий же варіант - "спробувати запобігти гонці озброєнь - але це означає капітулювати вже зараз, забратися звідусіль, зосередитися на розкраданні самої Росії".

Однак журналіст відзначає, що "знаючи Путіна, практично не сумніваюся, що він вибере перший варіант - з капітуляцією своїх наступників".

"Російської еліті капітуляція потрібна вже зараз, поки ще можна зберегти державу. Капітуляція з Путіним або без нього. Але бандити з чекістами будуть тільки повзати під троном, злизувати пил з монарших черевиків і сподіватися на "авось", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що США будуть регулярно вводити додаткові санкції проти Росії по Україні.