Антиукраїнські атаки в США: посол оцінив наслідки кремлівської авантюри

Посол України в США Валерій Чалий назвав невдалими і запізнілими спроби російських пранкерів вплинути на американських політиків в питанні щодо Голодомору.

Про це він розповів на зустрічі з українськими журналістами у Вашингтоні.

"Я уже знаю що це системна атака... Після того, як ми вже всі трошки краще підготувались, всі офіси з нами контактують на даний момент. Після того як ми припинили деякі спроби виходу на губернаторів, вони тепер виходять на мерів міст. І охопити все своїми зусиллями ми не можемо... Це була спроба нам протидіяти у питанні визнання Голодомору геноцидом", - переконаний посол.

Він назвав спробу російських пранкери запізнілою і провалилася.

"Ми розпочали цю системну роботу 2 роки назад. Зараз 14 штатів поступово визнали Голодомор геноцидом і у нас є рішення Сенату. Вони запізнились. І вони проваляться. Я думаю, що ми досягнемо і рішення палати представників... Я знаю, що така команда є через деякі канали атакувати посла і посольство. Це з'явилось 2 місяці назад. Знаю ці канали українські і знаю, що це команда з Москви", - підсумував Чалий.

Як повідомляв "Апостроф", Україна оголосила персонами нон-грата російських пранкери Володимира Кузнєцова і Олексія Столярова (Вован і Лексус).