RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розвідник розповів, як Захід змусить Путіна піти з Донбасу

Між США, Європейським Союзом, Китаєм, Японією, Індією, Бразилією, Канадою та Росією в закритому режимі йдуть глобальні переговори по новому світопорядку, в тому числі по війні на Донбасі.

Про це "Апострофу" розповів екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

За його словами, ці країни готують новий пакет глобальних домовленостей, щоб не допустити глобальних катастроф.

"І в цьому форматі ми вже можемо говорити про дорожню карту по Україні. Так, можливо дорожня карта, яка буде підготовлена за участі міністрів закордонних справ провідних країн світу в якійсь мірі співпадатиме з Мінськими угодами. Але це буде зовсім інший формат. Це реальна програма дій, яка зараз готується і буде затверджена у новому форматі за участю зокрема Росії. І це буде юридично зобов’язуючий документ і програма дій з виконання під егідою керівників головних країн світу і їх уповноважених представників, наприклад, міністрів закордонних справ, міністрів оборони. Тобто це той контингент учасників робочої групи, який приймає рішення відповідно до правової позиції країн учасниць цього формату. І тільки такий формат спрацює", - зазначив Маломуж.

"Це буде формат на кшталт Гельсінських угод, де будуть прийматися всі стратегічні рішення щодо нового світопорядку – це обмеження і контроль глобальних озброєнь, недопущення глобальних контраверсійних сценаріїв між різними блоками, а також вирішення проблем стратегічного, економічного, екологічного і безпекового (виживання людства) характеру. Тобто готується потужний формат на новому якісному етапі, який дасть програми дій по кожній проблемній ситуації, включаючи Україну. Буде прийнято юридично-зобов’язуючі документи. І найголовніше - буде створено механізми реалізації не під егідою Тристоронньої контактної групи, яка по суті нічого не вирішує, а в рамках серйозного формату. І в цьому форматі Путін буде критично залежним від усіх домовленостей, тому що там стоятиме питання і перспектив самої Росії. Тому це зовсім інший механізм", - підкреслив генерал.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія не піде з Донбасу, але світові гравці готують новий сюрприз Путіну.