RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Британії в сумну історію потрапила сім'я неонацистів, яка назвала сина на честь Гітлера: опубліковані фото

Пара британців, які назвали свого сина на честь Адольфа Гітлера, були засуджені за звинуваченням у членстві в праворадикальної організації "Національна дія" (National Action), яка визнана терористичною.

Про це пише BBC.

Засуджено були 22-річний Адам Томас і 38-річна Клаудія Пататас з Бенбері, а також 27-річний Даніел Богуновіч з Лестера.

Під час судового засідання серед іншого стало відомо, що Томас і Пататас назвали свого сина Адольфом - на честь лідера Третього рейху.

Також присяжні змогли ознайомитися з фотографіями, на яких Томас, будучи одягненим в робу Ку-Клукс-Клану, заколисує свою дитину.

Організація "Національна дія", в яку входили підсудні, була заборонена в Британії в 2016 році - після того, як її представники схвально висловилися про вбивство депутата від Лейбористської партії Хелен Джоан Кокс.

Сторона звинувачення наполягала, що незважаючи на заборону "Національна дія" не припинила свою діяльність, а лише змінила назву і почала працювати підпільно.

Коментуючи фотографії, де він зображений в одіянні Ку-Клукс-Клану, Адам Томас заявив, що це була просто гра, але визнав, що він є прихильником расистських поглядів.

Чоловіка також визнали винним в зберіганні копії забороненого видання "Куховарська книги анархіста" - це посібник з використання звичайних матеріалів для виготовлення зброї, вибухівки та отрут.

Під час обшуку будинку Томаса і Пататас поліцейські також виявили два мачете і два арбалета, які лежали поруч з дитячим ліжком. Серед інших знахідок - форми для випічки у вигляді свастики, а також прапори і одяг з нацистською символікою.

Всі троє підсудних будуть відбувати покарання з 14 грудня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії згадали про історичний ювілей Гітлера.