RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Глава британської армії порівняв Росію з терористами: пропагандист Кремля відповів брехнею

Росія, як і раніше, несе значно більшу загрозу для національної безпеки Великобританії, ніж угруповання "Ісламська держава" і "Аль-Каїда".

Про це заявив глава Генштабу британської армії генерал Марк Карлтон-Сміт в інтерв'ю Daily Telegraph.

За його словами, Великобританія "не може бути безтурботною через погрози, які створює Росія".

"Росіяни прагнуть використовувати уразливість і слабкість там, де вони виявляють це", - сказав він.

Лондон звинувачує військову розвідку Росії в застосуванні хімічної зброї в Англії, кількох кібератаки, спрямованих на установи від спортивних антидопінгових органів до АЕС і лабораторій з дослідження хімічної зброї, а також в агресивній поведінці в Північному морі.

"Росія докладає систематичних зусиль у вивченні і експлуатації вразливостей в Західній Європі, зокрема в деяких нетрадиційних сферах кібер, космічної та підводної війни", - сказав він.

"Росія продемонструвала, що готова застосовувати військову силу для забезпечення безпеки і розширення своїх національних інтересів", - зазначає генерал.

Зі свого боку, в РФ обурилися такими звинуваченнями: почали "виправдовуватися" і звинувачувати Лондон в "антиросійській кампанії".

"Порівнювати з ІГ, з Гітлером, з самими крайніми проявами екстремізму дії російської влади вже увійшло в норму в Великобританії. Думаю, мова йде в даному випадку про те, що британським військовим необхідно знайти новий об'єкт, який дозволить пояснити нарощування військової потужності Сполученого Королівства. Адже як би не було страшно ІГ, саме завдяки зусиллям Росії фактично воно розгромлено. Думаю, що в даному випадку британські військові переслідують свої суто мілітаристські мети, вимагаючи собі нових бюджетів і більшої уваги до проб лемам армії", - заявив заступник директора Національного інституту розвитку сучасної ідеології РФ Ігор Шатров в інтерв'ю російським ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", Росія неодноразово була викрита у брехливих заявах про розгром угруповання ІГІЛ в Сирії за підтримки Росії. Перший раз в грудні 2017 року, вдруге - в квітні 2018 року, втретє - 20 жовтня 2018 року.