RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Масові протести в Парижі: з'явилися більш жорсткі вимоги до влади

Представники французького руху "жовті жилети" висловили незадоволення новими заходами уряду країни, зокрема введенням мораторію на зростання цін на паливо.

Про це повідомляють французькі ЗМІ.

Так, за словами одного з представників протестуючих Бенжамена Коші, рух розраховувало на "скасування підвищення податків на паливо, а не просто на мораторій".

Інший активіст "жовтих жилетів" Ерік Друе закликав вийти в суботу на вулиці Парижа, щоб висловити невдоволення оголошеними раніше у вівторок заходами французького уряду. "Ми зобов'язані виходити на демонстрації, щоб висловлювати наше невдоволення. Це єдиний спосіб показати, що практично всі "жовті жилети" не згодні з оголошеними заходами. Це (акції протесту) продовжиться до тих пір, поки не буде реальних змін", - сказав Друе.

Голова партії "Республіканці" Лоран Вок'є також розкритикував мораторій уряду. За його словами, цей захід "не на належному рівні".

Зі свого боку, раніше у вівторок прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп заявив, що призупиняє на півроку можливість підвищення податків на паливо в країні. "Є три заходи по оподаткуванню, які повинні були набути чинності 1 січня, в тому числі збільшення податку на викиди вуглекислого газу - податку на паливо, дизель... Я припиняю на шість місяців реалізацію цих заходів", - сказав він в ході виступу, яке транслювалося французькими телеканалами.

Французький прем'єр також повідомив, що з 15 грудня по 1 березня пройдуть "великі обговорення податків і бюджетних витрат".

Тим часом, говорячи про недавні протестні акції він зазначив, що французи мають право влаштовувати демонстрації, але не можна чинити заворушення і вдаватися до насильства.

Він також заявив, що прийшов час ввести діалог.

Як відомо, уряд Франції планував ввести податок на паливо в рамках боротьби проти забруднення навколишнього середовища. Але противники цього плану підкреслювали, що податок - не стільки захід щодо захисту екології, скільки новий інструмент для поповнення бюджету.

Як повідомляв "Апостроф", французький уряд розглядав питання про введення надзвичайного стану, щоб запобігти загострення заворушень в країні.