Санкції в дії: в Азії відмовилися від купівлі російської техніки

Філіппіни відмовилися від покупки російських гвинтокрилів через санкції США і прийняли рішення закупити замість них американські.

Про це заявив глава Міноборони Філіппін Дельфін Лорензана, передає Reuters.

Як зазначається, Філіппіни куплять за $ 240 млн. 16 багатоцільових гвинтокрилів UH-60 Black Hawk від американської компанії Sikorsky Aircraft Corp. Російські гвинтокрили були дешевше, проте від них відмовилися через складнощі, пов'язані з санкціями проти військового експорту РФ.

За словами міністра, контракт на придбання 16 американських вертольотів Black Hawk буде підписаний на початку наступного року, незважаючи на те, що росіяни запропонували майже найнижчу ціну.

"Але їм дуже складно заплатити через санкції США", - сказав Лорензана.

У повідомленні нагадується, що закон "Про протидію противникам Америки" (CAATSA), відповідно до якого під санкції можуть потрапити країни і компанії, які співпрацюють з російськими підприємствами і організаціями з списку санкцій, був прийнятий в 2017 році.

Як повідомляв "Апостроф", Литва ввела національні санкції проти 20 чоловік, причетних до нападу на українських моряків в районі Керченської протоки.