RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​У США літак набрав космічну висоту і готується до турпольотів у 2019 році: відео

Космоплан VSS Unity, розроблений компанією Virgin Galactic для космічного туризму, досяг швидкості 2,9 Маха і піднявся на висоту 82,7 кілометра.

Про це повідомляє The Verge.

Таким чином, апарат вперше вийшов в космос, але поки тільки за версією ВВС США, яке вважає межею космосу висоту в 50 миль (80,47 км). За міжнародними нормами умовна межа між атмосферою і космосом все ще пролягає на висоті 100 кілометрів.

На борту космоплана під час тестування було обладнання для наукових експериментів NASA, присвячених вивченню поведінки пилових частинок на поверхні космічних тіл, а також впливу невагомості на ріст рослин.

Раніше глава компанії Річард Бренсон заявив, що ще до католицького Різдва цей корабель злітає в космос пасажирами на борту.

"У нас блискуча команда астронавтів, які вірять в проект на 100% і повністю віддаються йому", - сказав Бренсон.

Космічна екскурсія на орбіту Землі буде проходити на космопланів SpaceShipTwo моделі VSS Unity. Корабель буде запускатися ні з Землі, а з літака-носія WhiteKnightTwo на висоті близько 15 кілометрів. В кінці 2017 року компанія повідомляла, що вже продала потенційним космічним туристам більше 900 квитків за ціною $250 тис. Серед них є і знаменитості, наприклад, Ештон Катчер і Том Хенкс.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці минулого місяця космічний апарат InSight успішно приземлився на поверхню Марса і вже передав перший в історії аудіозапис з планети.